VIERASKYNÄ

Kiitos, mielenkiintoista tutustua kirjoituksiisi, joita olen jonkin verran jo lukenut. Olet vähän sellainen “elävä legenda”, jonka monet nykyiset työkaverini lentoasemalla tuntevat henkilökohtaisesti.

Mirkka Nikkinen, Finnairin virkailija Helsinki-Vantaan Lentoasema 14-05-2022

Hej bloggare

Jag har läst alla episoder ren! Tack intresenta storyn!

Mari Backlund, Helsinki 03-05-2022

Hei,

Luin episodin “Kirjailija Kemal Helsingissä…” Aivan upeaa suomalais-turkkilaista kultuurihistoriaa! Kiitos mielenkiintoisesta blogista. Saat nuo tapahtumat elämään.

Lauri Lehtovirta, Matkailualan asiantuntija, Helsinki 15-04-2022

Hei vielä,

Minusta sinun kannattaa siis lähteä tekemään kirjaa eli kokoamaan blogikirjoituksista käsikirjoitus. Sitten kun se alkaa olla valmis, niin sitä voi tarjota pienkustantajille. Tarinasi on hyvin kiinnostava ja uskoisin että se toisi lisää suomalaiselle kulttuurille, näyttäisi toisenkielisen tarinan ja elämän Suomessa. Hyvää alkanutta vuotta!

Päivi Hytönen,  08-01-2022

Kerrot tosi hauskoja tapauksia Saksasta, Tanskasta ja Suomesta! Teksti on vetävää, ja kokemuksesi ovat varsin kiinnostavia. Uskon, että tämän tyyppinen aihe kiinnostaa yleisöä!  

Saanko kysyä, oletko siis alun perin turkkilainen vai puoliksi suomalainen? Jos suomi oli alun perin sinulle täysin vieras kieli, olet oppinut kirjoittamaan sitä hyvin. Tekstissäsi on kyllä muutama kirjoitusvirhettä ja liikaa huutomerkkejä.

Sonja Pauhakari, Suomen kielen maisteri, 08-12-2021

Vilkaisin tuota tekstiäsi, ja näin äkkiseltään sanoisin, että se vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta. Varmasti nuo kertomukset kiinnostavat suurempaakin yleisöä. Minusta on juuri mukavaa, että olet sisällyttänyt kirjoituksiisi kuvauksia, ne tuovat tekstiin, elävyyttä 🙂

Minttu Kahelin, FM opiskelija, Oulun Yliopisto,  04-11-2021

Hei,

Matkakertomuksesi ovat todella mielenkiintoisia! Luin tätä jonkin verran ja vakuutuin.

Päivi Hytönen, kirjoittaja, kuvaaja, opettaja, kielen havainnoija, suomen kieli. 

Juha Siilasvuo 04-09-2021

Hei,

Hauskoja tarinoita. Kiitos -Teşekkür!

Olet siis Sirpan veli, no se tekee sinusta turkkilaisen serkkuni!

Juha Siilasvuo  12-08-2021

Niin mielekiintoista luettavaa! Äidistäsi muistan erityisesti, että hän teki maailman parhaat kuivatut oliivit ja halusi löytää sinulle kunnollisen tytön! Odottelen jatkoa tarinoihin…

Sirpa Vyyryläinen, kollega, 1979-1990, Helsinki-Vantaan lentoasema  10-08-2021

Olen lukenut mielenkiinnolla blogejasi ja odotan innolla seuraavaa.

Onerva Omppu Rummukainen

Ismon esimies, 1979-1990, Helsinki-Vantaan lentoasema  17-06-2021

Great story. Thank you for sharing with us. Looking forward to reading the next episode.

Hal Aras, Sydney, AUS  30-05-2021

Tutustuin Ismoon Finnairin Helsingin lentoasemapalvelussa 80-luvun puolivälissä, kun hän oli juuri palannut Istanbulin aluepäällikön toimesta Helsinki-Vantaan Lentoaseman porttipalveluosastolle.

Kansainvälisesti kokeneena virkailijana hän opasti minua varsinkin kun olin saanut komennuksen lomittamaan Leningradin ja Moskovan lentokenttävirkailijoita. Hän kertoi minulle, että hän oli Finnair-uransa alussa saanut apua ja tukea äidiltäni Marialta, joka oli Ismon mielestä ulkomaan myyntiosaston hyväntahtoinen “legendaarinen” sihteeri.

Ismo oli oli opiskellut suomen kieltä Helsingin Yliopistossa ja puhuu kieltä sujuvasti. Lisäksi hän kävi ruotsin kielen kursseilla iltaisin työväenopistossa.

Myöhemmin minä lähdin lentäjäkoulutukseen ja hän irtisanoutui yhtiön palveluksesta perustettuaan Matkatoimisto Ismo Tours Oy:n. Ismon tarmoa ja päättäväisyyttä kuvaa hyvin että hän suoritti Finnarin Lentokerhon PPL kurssin Cessnalla kapteeni Erkki ”Mörri” Meurmanin oppilaana.

Myytyään matkatoimistobisneksensä Ismo palasi Finnairin palvelukseen ja lähti edustajaksi Istanbuliin. Tapasin hänet lentojeni yhteydessä satunnaisesti Istanbulin lentokentällä, kun vielä lensimme sinne.

Turkkilais-suomalaisesta Ismosta on tullut minulle hyvä ystävä. Hän edustaa erinomaisesti Turkin ystävällistä ja sydämellistä kansaa ja on onnistunut menestyksellisesti sisäistämään suomalaisuuden parhaat puolet.

Suosittelen lämpimästi Ismon mielenkiintoista blogia, hän on ollut monessa mukana ja oli aina kaikkien ystävä missä kulloinkin on toiminut!

Kari Voutilainen, lentokapteeni  25-05-2021

Thank you for sharing all these interesting memories and experiences! You have good humor in your posts.

Robert Getford, Vancouver BC, Canada  22-05-2021

Tapasimme Ismon kanssa ensimmäistä kertaa, kun kävimme yhdessä Finnair Oy:n Lähtöselvityskurssia Ilmailuopistolla helmikuussa 1979. Meillä oli kiva kurssiporukka, vaikka meitä oli vähän joka menoon: Karhumäen Teemu, konstaapelin rouva Kaija, Olkkosen Hannes, unohtamatta hauskaa opettajamme Veikko Vuorelaa!

Molemmat olimme ennen kurssia jo yhtiön palveluksessa: toinen tekniikassa ja toinen Ramp-Servicessä tuntematta toisiamme. Minä lensin lupakirjan jo vuonna -77 ja Ismo seurasi perässä kymmenen vuotta myöhemmin. Lentäminen kiehtoi meitä molempia.

Kun päällikkövirkailija Fjalar Ekebom oli kysellyt työhaastattelussa Ismolta: ”Kan du klara dig med svenska språket på jobbet? Hän oli vastannut, Juu, jag kan! Myöhemmin Ismo kysyi minulta: kyllä tiesin mitä verbi ”klara” tarkoittaa, mutta en ollut varma mitä partikelverbi ”klara sig” meinaa?

Meistä nuorista lentovirkailijoista taisi silloin 80-luvun alussa Helsinki-Vantaan lentoasemalla tulla bestiksiä, muutot kuitenkin veivät Ismoa milloin USAn länsirannikolle opiskelemaan milloin Istanbuliin. Syksyllä -80 Ismo lähti asemapäälliköksi Istanbuliin ja minä Brysseliin!

12 palvelusvuoden jälkeen, Ismo lähti hoitamaan matkatoimisto Ismo Tours Oy:tä. Minusta tuntui, että Helsingin Yrjönkadulla sijainnut firma menestyi hyvin. Pidettyään Matkatoimisto Ismo Tours Oy:n 10 vuotta, Ismo myi firman pois ja suunnitteli uuden resebyrån perustamista Elias Honkasen kanssa.

He kutsuivat minut ja varatuomari Atik Alin mukaan tähän uuteen Matkatoimistoon, jonka nimi oli ET-Tours Oy. Ei kestänyt kuin kaksi voitollista vuotta ja myimme firman toiselle yrittäjälle ja saimme kohtuullista voittoa.

Jäätyään eläkkeelle Finnairin Istanbulin edustajan toimesta hän perheineen palasi Helsingin Lauttasaaressa Särkiniemenrannalla sijaitsevaan kotiinsa.

Suosittelen lämpimästi Ismon blogia: Interesting Life Memories!

Peter Holmberg  -kollega, monivuotinen ystävä  18-05-2021

Olen tuntenut Ismailin alias Ismon vuodesta 1976. Olimme kumpikin töissä Ihannematkoissa. Olimme siis työkavereita ja kumpikin opiskeli Helsingin yliopistossa silloin kuin muilta harrastuksilta ehdimme. Ensimmäinen muisto Ismosta oli se, että hän esitteli artikkeleita mitä hän oli kirjoittanut turkkilaisiin lehtiin. Hämärästi muistan, että Ismolla oli aina mukana laukku, jossa oli helkkarin kallis Nikon F1 merkkinen kamera.

Olin varma että Ismosta tulee toimittaja. Mutta matkailuala eli siihen aikaan kultakautta. Ihannematkat oli Suomen suurimpia matkatoimistoja. Matkailuala kiehtoi minua ja ilmeisesti myös häntä. Minä olin matkailualalla vain muutaman vuoden. Sitten minua alkoi vetämään ATK/IT-ala. Ismo lähti lentoyhtiö Finnairin palvelukseen.

Ismo menestyi ja jatkoi matkailun parissa. Hän perusti useita matkatoimistoja, joissa sain olla taustalla mukana osakkaana. Osakkuudesta oli kivoja etuja. Pääsin joskus matkustamaan agenttilipulla Finnairilla ilmaiseksi förstissä eli ekassa luokassa. Matkatoimiston ‘edustajana’ pääsin joskus ‘tutustumaan’ Fritidsresorin kohteisiin. Kun hotellikierros alkoi sain yleensä taktisen vatsataudin ja menin rannalle nauttimaan.

Hän on ollut ainoa entinen työkaveri, johon olen jatkuvassa yhteydessä. Yhteydenpitoa on jatkunut jo 46 vuotta. Vaikka hän on asunut välillä ”työkommennuksella” Istanbulissa niin yhteydenpito on jatkunut. Olen vieraillut useita kertoja Ismon luona ja hän on vieraillut meillä. Joskus kävimme hiihtämässä vanhempieni luona Tuusulassa.

Kävipä kerran niin. että isäni myi autoaan Datsun 120 Finn. Ismo osti sen! Kerran minä vierailin Finnairin Istanbulin konttorissa, jossa Ismon isä Hakki Baba oli tekemässä putkiremonttia ja minä sain kunnian auttaa putkihommissa,

Tiedän, että KISMET eli kohtalo on määrannyt, että olemme kavereita loppuikämme. Suosittelen Ismon blogia:

Elias Honkanen  -monivuotinen läheinen ystävä  15-05-2021

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial