Enteresan anılar

ÇOKDİLLİ BLOG KURULUMU

Kıymetli dostlarım ve tanışlarım, Helsinki’ye 1970’lerin başında ayak bastım… Türkiye’den Finlandiya’ya ilk gelenlerden, hayatta olan bir kişi olduğumu söylerler! Finlandiya’da yaşayan Türklerin ve Türkiye’deki Finlilerin ağabeyi sayılırım.

Finnair Hava Yollarından emekli oldum. 40 yıllık çalışma hayatımda bazı enteresan hatıralarımı kağıtlara yazıp sakladım, bazılarını aklıma kaydettim. Geçen kış ailece ağır bir Korona hastalığı geçirdik. Sağ kalırsam hayatta başımdan geçenleri yazacağım dedim ve “Enteresan hayat anıları” adında bir amatör blog yazmaya başladım.

Finlandiya’daki yakınlarım, Finnair ve Ismo Tours’dan meslekdaşlarım, 50 yıllık Finli dostlarım için FI-fince, Arizona ve Avustralya’daki kuzenlerim için EN-ingilizce, vatanımız Türkiye’deki yakınlarım, amcakızlarım, amcaoğullarım ve ilginen gençler okuyabilsin diye TR-Türkçe yazıyorum.

Geçen yaz WordPress’den EKISMO.COM adında bir domain adı satın aldım ve çokdilli bir hatıra bloğu kurmak için 2 ay uğraştım, ama kodlama ve “Java” proglamlama bilmediğimden beceremedim! Anasayfadaki bayrağa basınca o dildeki yazıları gösteren websitesi kuramadım…

Bir web firmasına sordum: 2 emekli maaşı +Alv/Kdv fiyat alınca, “insaf bre” deyip birkaç akçeyi verip bu yaşta WP websitesi kurma kursuna başladım. Rahmetli Tatar dostum Järvenpää’lı Feysal Samarhan’ın dediği gibi: BAKARBIZ!

Enteresan anılar yakında geliyor: Hoş geldiniz, Konuk yazar, Çocukluk ve ergenlik yıllarımı geçirdiğim Türkiye, Keçiören’den Helsinki’ye, 5 yıl okuyup mezun okuduğum Helsinki Üniversitesi, Finnair Oyj havayolları ve Ismo Tours Oy seyahat acentası, Almancı-Gurbetçi, Her yerde kar var, Finlandiya’da Oulu Kuusrock’da ve Hanko’da pazarcılık yaparken polis beni niye gözaltına aldı? Frankfurt yolcularının bagajlarını niçin Londra’ya yolladım? Pilot okulunda ilk solo (tekbaşıma) uçuşumda ne oldu? Yine bir solo uçuşumda Pegasus’un uçağını görünce ne dedim? Helsinki kule beni niye azarladı?

Stockholm’a günübirlik atyarışlarına giden Finli roman yolcuları Tokyo uçağına bindirip, kaptan pilota “Boarding completed” deyip DC-10 jumbo uçağını Japonya’ya kim yolladı? Pasaportsuz ve yabancı dil bilmeyen romanlara Japonya’da ne oldu? Adanalı Yaşar Kemal’in Helsinki’deki sırrı neydi? Misafir tosbağa, Airbus 320 uçağın mutfağında ne yaptım? Grip aşısı, Covid-19 Pozitif mesajı aldım…

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial